Contact

Adresa: Oradea, str. Săvineștilor, nr. 1, et. 2, cod postal: 410123
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel.: 0359-431.029
Detalii

Atentionare CAS!


Departamentul de relații cu CAS al Colegiului Medicilor Dentiști Bihor a încercat de-a lungul timpului să stabilească o colaborare cu reprezentanții Casei de Asigurări județene, însă în cele mai multe cazuri rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor noastre. Acest lucru se datorează în primul rând faptului ca majoritatea deciziilor vin de la nivel central. Totuși, putem vorbi de o îmbunătățire a organizării serviciului de preluare raportări, fapt care ne face să nu mai pierdem atât de mult timp la biroul de preluare raportări lunare.

Trebuie precizat că relația contractuală cu CAS Bihor (pentru cei care nu au avut încă acest "PRIVILEGIU") este una destul de bizară. Iată câteva din aceste aspecte:

- La începutul fiecărui an ni se precizează că trebuie întocmite noi contracte. În acest sens ni se solicită toate documentele firmei (în fiecare an din nou toate, explicatia fiind că actele din anul precedent sunt arhivate și nu au acces la ele...), plus acte care să ateste că sunt plătite contribuțiile către sănătate la zi (după caz – ordine de plată pentru S.R.L.-uri, respectiv adeverințe emise de CAS pentru C.M.I.-uri). Dupa ce am dus actele ni se dă spre semnare un contract, la care nu putem face obiecțiuni și nici modificări ale unor paragrafe cu care nu suntem de acord. Orice modificare pe care CAS o face de-a lungul anului face obiectul unor acte adiționale pe care de asemenea le semnăm fără posibilitate de obiectare.

- La începutul fiecărui an furnizorul aflat în relație contractuală cu CAS raportează un program de lucru
, program care poate fi verificat de către CAS în controale inopinate.


- Tarifele pe care CAS le impune sunt sub prețul de cost al manoperelor stomatologice actuale
. Suplimentar prețurilor stabilite de CAS nu se poate percepe coplată din partea pacientului.


- Fiecare furnizor de servicii de medicină dentară are stabilit un plafon lunar în care se poate încadra pentru efectuarea manoperelor. La epuizarea plafonului pacienții care solicită tratament trebuie înștiințați că vor fi notați pe o listă de așteptare pentru luna următoare. E destul de greu să explici unei persoane cu o pulpită totală să aștepte până luna viitoare pentru tratament compensat.


- La fiecare 2 ani trebuie reînnoită evaluarea cabinetelor, ceea ce presupune o taxă și un control, de această dată anunțat, al reprezentanților CAS Bihor .

Pentru a intra în relație contractuală cu CAS Bihor vă sfătuim să vă înarmați cu multă răbdare, să parcurgeți site-ul CAS BIHOR – www.casbh.rdsor.ro, să discutați eventual cu alți colegi pe care îi găsiți pe site-ul mai sus precizat la furnizori de medicină dentară și nu în ultimul rând să apelați la Colegiul Medicilor Dentiști Bihor pentru orice nelămuriri sau întrebări.
 

Căutare

Actualități

Chestionar

Cât de des vizitați medicul dentist?

mai des decât de două ori pe an - 36%
de două ori pe an - 20%
o dată pe an - 12%
o dată pe 2-3 ani - 8%
doar când am probleme - 24%

Numarul raspunsurilor: 25
Posibiliatea de a raspunde la acest chestionar s-a incheiat pe data de: 04 Oct 2013 - 12:27

Prin utilizarea serviciilor noastre, vă exprimați acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii serviciilor noastre, în vederea analizării traficului, și a protecției anti-spam și anti-malware.
OK Nu sunt de acord