Contact

Adresa: Oradea, str. Săvineștilor, nr. 1, et. 2, cod postal: 410123
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tel.: 0359-431.029
Detalii

Acordul (consimtământul) informat al pacientului

În conformitate cu Legea 95/2006 și Codul deontologic al medicului dentist, art 11, "Pentru investigaţiile paraclinice şi planul de tratament, medicul este obligat să ceară consimţământul informat al pacientului sau al reprezentantului legal al acestuia" .

De asemenea, a aparut recent ordinul 1411/2016 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 482/2007 privind aprobarea Normelor metodologice de aplicare a titlului XV "Răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, sanitare şi farmaceutice" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.
Acest ordin prezinta in anexa un model pentru formularul de acord informat al pacientului, obligatoriu a fi utilizat de catre toti medicii.
Tot in anexa mai exista si un raport pentru situatii de urgenta (descarcă aici) de utilizat daca se intampla sa avem o urgenta medicala cu pacient inconstient (foarte rar in practica noastra). Deci, nu se refera la urgentele dentare in care putem si trebuie sa obtinem acordul informat scris al pacientului.


In sedinta consiliului national al CMDR din noiembrie 2016 a fost votat, de asemenea, ca obligatoriu acelasi formular de acord informat.

În acest context, vă recomandăm insistent să întocmiți acest model(descarcă aici) de acord  scris al pacientului, pentru toate investigațiile și tratamentele pe care i le efectuați!

Lipsa lui constituie abatere disciplinara și va fi sanctionata ca atare de catre comisia de disciplina.

Lipsa consimtământului face totodata inoperabila asigurarea de malpraxis!Căutare

Actualități

Chestionar

Cât de des vizitați medicul dentist?

mai des decât de două ori pe an - 36%
de două ori pe an - 20%
o dată pe an - 12%
o dată pe 2-3 ani - 8%
doar când am probleme - 24%

Numarul raspunsurilor: 25
Posibiliatea de a raspunde la acest chestionar s-a incheiat pe data de: 04 Oct 2013 - 12:27

Prin utilizarea serviciilor noastre, vă exprimați acordul cu privire la faptul că folosim module cookie și alte tehnologii similare în scopul îmbunătățirii serviciilor noastre, în vederea analizării traficului, și a protecției anti-spam și anti-malware.
OK Nu sunt de acord